Zelenskyj besøkte Kherson by mandag

Eksperter har omtalt tilbaketrekkingen fra Kherson som et av de største nederlagene for den russiske hæren så langt i krigen. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på befaring i byen mandag morgen.
Eksperter har omtalt tilbaketrekkingen fra Kherson som et av de største nederlagene for den russiske hæren så langt i krigen. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på befaring i byen mandag morgen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte mandag den frigjorte byen Kherson. Russland står fast på at området fortsatt er russisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Russland tilbaketrekning fra Kherson er begynnelsen på slutten av krigen, sa Zelenskyj til medier da han besøkte byen.

Besøket kommer tre dager etter at Russlands tilbaketrekking av opptil 30.000 russiske soldater fra Kherson by og andre steder på den vestlige bredden av Dnipro skal ha blitt sluttført.

De russiske styrkene hadde da okkupert området i over seks måneder. Eksperter har omtalt tilbaketrekkingen som et av de største nederlagene for den russiske hæren så langt i Ukraina-krigen.

Mandag morgen sier Russland i en uttalelse at Kherson fortsatt er russisk.

– Vi ønsker ikke å kommentere besøket. Alle vet at dette territoriet er en del av den russiske føderasjonen, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.