Musk må møte i retten – avlyser reise til toppmøte

Elon Musk reiser ikke til Indonesia for å delta på B20-møtet som holdes samtidig som G-20-møtet neste uke, men vil i stedet delta digitalt i en times lang samtale om fremtidig teknologisk innovasjon. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Elon Musk reiser ikke til Indonesia for å delta på B20-møtet som holdes samtidig som G-20-møtet neste uke, men vil i stedet delta digitalt i en times lang samtale om fremtidig teknologisk innovasjon. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elon Musk må møte i retten og reiser dermed ikke til B20, forretningskonferansen som holdes i forbindelse med G-20-møtet på Bali neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musk, verdens rikeste mann, skulle etter planen fysisk tale på konferansen i Indonesia, men den ferske Twitter-eieren er involvert i et søksmål som skal opp for retten i delstaten Delaware i USA de neste dagene.

Ifølge Luhut Binsar Pandjaitan, en minister i den indonesiske regjeringen, vil Musk i stedet delta digitalt i en times lang samtale om fremtidig teknologisk innovasjon.

Søksmålet gjelder en kompensasjonspakke verdt 56 milliarder dollar, tilsvarende 560 milliarder norske kroner, som 51-åringen mottok fra Tesla i 2018.

Den ble godkjent av aksjonærene den gang, men ifølge saksøkerne var den ikke berettiget fordi Musk som majoritetsaksjonær ledet en transaksjon godkjent av et styre kontrollert av ham. Dommeren i saken er den samme som i forrige måned avgjorde at 51-åringen må respektere oppkjøpet av Twitter.