EU gransker gigantoppkjøp fra Microsoft

Activision Blizzard ligger an til å bli kjøpt opp av Microsoft, men først vil EU-kommisjonen ha et ord med i laget.
Activision Blizzard ligger an til å bli kjøpt opp av Microsoft, men først vil EU-kommisjonen ha et ord med i laget. Foto: Jae C. Hong / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen varslet tirsdag at de har åpnet en større konkurransegranskning av Microsofts avtale om å kjøpe spillutvikleren Activision Blizzard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er at «det foreslåtte oppkjøpet kan redusere konkurransen i markedet for distribusjonen av konsoll- og PC-spill, samt distribusjon av operativsystemer,» heter det i en uttalelse fra kommisjonen.

I januar kunngjorde Microsoft at de skulle kjøpe opp Activision Blizzard i en avtale verdt 69 milliarder dollar – drøyt 700 milliarder kroner. Målet var å skape verdens tredje største spillselskap etter omsetning.

Activision Blizzard er i seg selv et resultat av Activisions oppkjøp av Blizzard tilbake i 2008. Activision er kjent for spillserier som Call of Duty, mens Blizzard vokste seg store på serier som Warcraft og StarCraft.

I hovedsak er EU-kommisjonen bekymret for at Microsoft kan begrense tilgangen til Activision Blizzard-spill til sine operativsystemer og spillkonsoller. Microsoft har avvist bekymringer om at konsernet for eksempel kan begrense Call of Duty-spillene til Xbox-konsoller, og hevder det ikke gir økonomisk mening å stenge markedet for Playstasjon-brukere.