Nesten 60 mennesker kan ha druknet i Egeerhavet

Overlevende etter forliset i Egeerhavet pakket inn i førstehjelpspledd på et av skipene til den greske kystvakten.
Overlevende etter forliset i Egeerhavet pakket inn i førstehjelpspledd på et av skipene til den greske kystvakten. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det pågår en stor leteaksjon etter at en båt forliste i gresk farvann. Nesten 60 mennesker kan ha druknet, ifølge kystvakten i Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båten forliste i dårlig vær mellom øyene Evvia og Andros i Egeerhavet, opplyser greske myndigheter.

Ni personer, alle sammen menn, ble hentet opp fra noen skjær som ligger mellom de to øyene.

– De fortalte at det befant seg rundt 68 personer om bord, sier en talsperson for kystvakten.

Kraftig vind

Båten deres skal ha satt kurs fra den tyrkiske havnebyen Izmir. Greske myndigheter ble varslet i morgentimene natt til tirsdag om at en båt var i trøbbel i det aktuelle området mellom de to greske øyene, som ligger like øst for hovedstaden Aten.

Været i området var dårlig med kraftig vind. Et helikopter, et skip fra kystvakten, i tillegg til to skip som allerede var i området, deltar i søket etter de savnede.

Farefull vei

Tusenvis av mennesker flykter hvert år fra krig, konflikt og fattigdom i Afrika, Asia og Midtøsten til Europa gjennom Hellas. De fleste velger den korte, men farefulle veien fra Tyrkias østkyst over mot de greske øynene i oppblåsbare småbåter. I forrige måned druknet 27 personer da to båter sank på vei over fra Tyrkia.

Greske myndigheter sier menneskesmuglere nå oftere velger lengre og farligere ruter fra Libanon fremfor Tyrkia. Slik håper de å unngå kystvaktene til EU-land i Egeerhavet. Det er også blitt vanligere å sette kursen mot Italia.