Stille fra Bolsonaro etter Lulas valgseier

Brasils president Jair Bolsonaro avla sin stemme i presidentvalget søndag. Motstanderen Lula da Silva endte med å vinne valget. Foto: Bruna Prado / AP / NTB
Brasils president Jair Bolsonaro avla sin stemme i presidentvalget søndag. Motstanderen Lula da Silva endte med å vinne valget. Foto: Bruna Prado / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sittende president i Brasil, Jair Bolsonaro, har fremdeles ikke uttalt seg offentlig etter at hans motkandidat Lula da Silva ble erklært som valgvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lula vant med nærmere 51 prosent av stemmene mot 49 prosent til Bolsonaro.

Det var i forkant av valget søndag knyttet spenning til om Bolsonaro kommer til å godkjenne valgresultatet dersom det gikk Lulas vei. Senest for noen dager siden erklærte han at den som får mest stemmer, blir president, og sa at «slik er demokratiet».

Men han har ikke gått ut offentlig og erkjent valgnederlaget i timene etter landets valgmyndigheter sa at Lula vant. Ifølge det høyrevridde nyhetsnettstedet Antagonista har kilder nær presidenten sagt at han ikke kommer til å ringe Lula med det første, men at han heller ikke har planer om å utfordre valgresultatet.