Musk tvitret konspirasjonsteori om angrepet mot Paul Pelosi

Twitters nye eier Elon Musk tvitret søndag en lenke til en ugrunnet konspirasjonsteori knyttet til angrepet mot Nancy Pelosis ektemann Paul. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB
Twitters nye eier Elon Musk tvitret søndag en lenke til en ugrunnet konspirasjonsteori knyttet til angrepet mot Nancy Pelosis ektemann Paul. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitters nye eier Elon Musk tvitret søndag en lenke til en ugrunnet konspirasjonsteori knyttet til angrepet mot Nancy Pelosis ektemann Paul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musk tvitret en lenke til en artikkel fra Santa Monica Observer, som tidligere har spredd falske nyheter, blant annet om at Hillary Clinton døde og ble erstattet av en dobbeltgjenger.

Artikkelen kom med ikke beviste påstander om at privatlivet til Paul Pelosi, som ble angrepet og skadd i ekteparets hjem i et angrep fredag morgen, skal ha hatt noe med angrepet å gjøre.

– Det er en liten mulighet for at det kan ligge mer i denne historien enn det man ser, skrev Musk til lenken.

Tweeten hans var et svar på en uttalelse fra nettopp Clinton, som skrev at det republikanske partiet og dets talerør regelmessig sprer hat og forvirrende konspirasjonsteorier.

– Det er sjokkerende, men ikke overraskende, at vold blir resultatet, skrev hun.

Artikkelen fra Santa Monica Observer så siden ut til å ha blitt fjernet. Musk slettet også tweeten sin etter hvert.

Paul Pelosi er gift med lederen av Representantenes hus i Kongressen, demokraten Nancy Pelosi. Gjerningsmannen skal ha ropt «Hvor er Nancy» da han brøt seg inn i huset.