Pelosi og familien traumatisert etter angrep

En politibil står parkert utenfor huset til Pelosi-familien i San Francisco etter angrepet på Nancy Pelosis mann Paul Pelosi. Foto: Stephen Lam / San Francisco Chronicle via AP / NTB
En politibil står parkert utenfor huset til Pelosi-familien i San Francisco etter angrepet på Nancy Pelosis mann Paul Pelosi. Foto: Stephen Lam / San Francisco Chronicle via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier hun og familien er traumatisert etter det brutale hammerangrepet på ektemannen i hjemmet deres i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ektemannen, 82 år gamle Paul Pelosi, ble kjørt til sykehus med kraniebrudd etter at en mann brøt seg inn i huset deres i San Francisco fredag morgen og slo ham med en hammer.

– Våre barn, våre barnebarn og jeg er sorgtynget og traumatisert etter det livsfarlige angrepet på vår «Pop», sa hun på Twitter lørdag kveld.

Hun takket også for den raske responsen til nødetatene og for den livreddende sykehusbehandlingen han får.

Gjerningsmannen ropte «Hvor er Nancy» da han trengte inn i huset. Demokraten Nancy Pelosi, som er leder for Representantens hus i Kongressen, var imidlertid tid ikke hjemme.

Den 42 år gamle gjerningsmannen ble pågrepet på stedet av politiet som kom til Pelosis hus. Politiet sier at han har spredt høyreekstreme holdninger, antisemittisme og konspirasjonsteorier som QAnon i sosiale medier.