Zelenskyj mener Russland må kastes ut av G20

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener Russland må kastes ut av G20. Foto: 
Andrew Kravchenko / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener Russland må kastes ut av G20. Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at Russland må kastes ut av G20 etter beslutningen om at de trekker seg fra kornavtalen med Ukraina, Tyrkia og FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Algerie, Egypt, Jemen, Bangladesh, Vietnam, alle de og andre land blir rammet av en forverret matkrise som Russland framprovoserer, sa han i sin daglige kveldstale lørdag.

– Hvorfor skal en håndfull folk et eller annet sted i Kreml kunne bestemme om det skal være mat på bordet til mennesker i Egypt eller Bangladesh, sa han og ba om en kraftig respons fra FN, men også G20-landene.

– Russland hører ikke hjemme i G20, framholdt han.

Russland har siden september forsinket inspiseringen av skipene med korn fra ukrainske svartehavshavner, noe som har ført til at 176 skip står i kø i Bosporos med 2 millioner tonn korn om bord.

Russland begrunner beslutningen om å trekke seg fra avtalen med droneangrepene på skip i den russiske svartehavsflåten i Sevastopol på Krim lørdag. Russland beskylder Ukraina for å stå bak.

Neste toppmøte i G20 finner sted i november på den indonesiske øya Bali. Det er ennå ikke bestemt om president Vladimir Putin skal være til stede.