Russland hevder Storbritannia sto bak Nord Stream-eksplosjoner – legger ikke fram bevis

Bilder fra den svenske kystvakten etter eksplosjonene som ødela Nord Stream 2.
Bilder fra den svenske kystvakten etter eksplosjonene som ødela Nord Stream 2.

Russlands forsvarsdepartement hevder at en britisk flåteenhet sto bak eksplosjoner på Nord Stream-gassrørledningene.

Forsvarsdepartementet legger ikke fram noen bevis for denne anklagen, men kaller det et terrorangrep. Eksplosjoner på rørledningene førte til lekkasje tidligere i år, og det er av vestlige kilder blitt omtalt som sabotasje.

– Ifølge de tilgjengelige opplysningene deltok en enhet fra den britiske flåten i planleggingen og utførelsen av et terrorangrep i Østersjøen den 26. september i år ved å sprenge gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2, heter det fra departementet.

Det britiske forsvarsdepartementet har ikke villet kommentere anklagen overfor Reuters.