Iran skal diskutere russiske droneangrep med Ukraina

Dette udaterte bildet fra det ukrainske forsvarsdepartementet skal vise en iranskprodusert drone som er skutt ned over Ukraina. Foto: Det ukrainske forsvaret / AP / NTB
Dette udaterte bildet fra det ukrainske forsvarsdepartementet skal vise en iranskprodusert drone som er skutt ned over Ukraina. Foto: Det ukrainske forsvaret / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran vil føre direkte samtaler med Ukraina for å diskutere Russlands bruk av angivelige iranske droner i Ukraina-krigen, sier landets utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er klare til å diskutere og ordne opp i dette i møter med Kyiv, sa Hossein Amir-Abdollahian i en telefonsamtale med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba fredag. Det viser en uttalelse fra det iranske utenriksdepartementet, gjengitt av nyhetsbyrået DPA.

Iran har i lengre tid blitt anklaget for å ha forsynt, eller akter å forsyne Russland med droner til bruk i krigen i Ukraina, noe de har nektet for. Det ukrainske militæret sa fredag ​​at det hadde skutt ned mer enn 300 russiske kamikaze-droner av typen Shahed-136, som produseres av Iran.

Amir-Abdollahian var i telefonsamtalen med Kuleba klar på at selv om Iran har gode relasjoner og et langvarig militært samarbeid med Russland, så er landet imot krigen i Ukraina.

Iranske myndigheter har samtidig aldri kritisert den russiske invasjonen av Ukraina, men heller beskrevet den som et berettiget mottiltak til Natos utvidelse østover.