USA sanksjonerer iransk organisasjon etter Rushdie-angrepet

Salman Rushdie har i over 30 år levde med dødstrussel etter at Irans tidligere åndelige leder, ayatolla Khomeini i 1989 utstedte en såkalt fatwa mot ham som følge av «Sataniske vers». Her er forfatteren på Bokmessen på Norges Varemesse på Lillestrøm i 2008.
Foto: Kyrre Lien / NTB
Salman Rushdie har i over 30 år levde med dødstrussel etter at Irans tidligere åndelige leder, ayatolla Khomeini i 1989 utstedte en såkalt fatwa mot ham som følge av «Sataniske vers». Her er forfatteren på Bokmessen på Norges Varemesse på Lillestrøm i 2008. Foto: Kyrre Lien / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA innfører en rekke sanksjoner mot organisasjonen 15 Khordad, som amerikanerne mener utstedte en dusør for drapet på forfatteren Salman Rushdie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen har forpliktet seg til å gi millioner til alle som er villige til å utføre drapet, heter det i en uttalelse fra det amerikanske finansdepartementet fredag.

– Ledelsen i 15 Khordad har offentlig gått ut med en belønning og hevdet at hele summen vil bli gitt umiddelbart til den som dreper Rushdie, skriver de.

Sanksjonene innebærer at alle eiendeler til organisasjonen i USA fryses, og at medlemmer ikke lenger kan gjøre forretninger med amerikanske statsborgere.

Rushdie, som er mest kjent for boka «Sataniske vers», ble påført flere alvorlige knivstikk da en mann blant publikum plutselig gikk til angrep på ham i forbindelse med en forelesning i delstaten New York i august.

Den britisk-indiske forfatteren mistet synet på det ene øyet og kan ikke bruke en arm på grunn av nerveskader som følge av angrepet.