Zelenskyj: Russerne stjeler ambulanser

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager russiske styrker for å stjele ambulanser og annet medisinsk utstyr når de trekker seg tilbake. Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager russiske styrker for å stjele ambulanser og annet medisinsk utstyr når de trekker seg tilbake. Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske styrker stjeler systematisk medisinsk utstyr og ambulanser fra okkuperte områder, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De holder praktisk talt på med å demontere hele helsestellet, sa Zelenskyj i sin kveldstale fredag.

– Okkupantene har besluttet å stenge ned medisinske institusjoner i byene, fjerne medisinsk utstyr, ambulanser, alt. De legger press på leger som fortsatt er igjen i de okkuperte områdene, for at de skal flytte til russisk territorium, sa han.

Det gjelder først og fremst i Kherson-regionen, sa han og hevdet at Russland prøver å gjøre om hele området til et ingenmannsland uten sivilisasjon.

Ukrainske ledere anklager ofte russerne for omfattende plyndring når de trekker seg tilbake fra områder de har okkupert.

Zelenskyj sa også at 4 millioner ukrainere berøres av de planlagte strømavbruddene som følge av de russiske angrepene på landets infrastruktur.