Dødstallet stiger etter uvær på Filippinene

Redningsmannskaper evakuerer innbyggere på øya Mindanao på Filippinene etter kraftig uvær. Foto: Den filippinske kystvakten via AP / NTB
Redningsmannskaper evakuerer innbyggere på øya Mindanao på Filippinene etter kraftig uvær. Foto: Den filippinske kystvakten via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på døde som følge av flom og jordskred i det sørlige Filippinene fredag, har steget til 67, ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

50 omkomne er funnet i og rundt byen Datu Odin Sinsuat på øya Mindanao. Ytterligere 17 ble funnet i Datu Blah Sinsuat og i Upi, opplyser det lokale sivilforsvaret fredag kveld.

Tunge regnbyger skyllet torsdag inn over den fattige regionen og førte til flom og jordskred.

Flomvannet har trukket seg tilbake flere steder, men byen Cotabato er fortsatt oversvømmet.

Hæren har stilt sine lastebiler til dispensasjon for å hente strandede innbyggere i Cotabato og åtte andre landsbyer i området rundt, opplyser provinsens sivilforsvarssjef Nasrullah Imam.

Delstatens meteorologkontor sier at uværet delvis er forårsaket av den tropiske stormen Nalgae. Den var fredag på vei mot landets nordlige del, der sivilforsvaret sier det er blitt evakuert nesten 5.000 fra flom- og skredutsatte områder. Det ventes at stormen treffer land lørdag eller søndag.