Japan vurderer å kjøpe amerikanske kryssermissiler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Japan vurderer å kjøpe amerikansk-utviklede kryssermissiler av typen Tomahawk for å imøtegå Nord-Koreas trussel i regionen, opplyser landets regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøpet vil trolig være kontroversielt i et land hvis militære ikke er offisielt anerkjent under grunnloven som ble utarbeidet etter andre verdenskrig.

Avisa Yomiuri Shimbun melder at regjeringen er i sluttfasen av forhandlinger med USA om kjøp av mellomdistanse-missilene, som blir avfyrt fra havet. Den koreanske halvøya vil, avhengig av hvor de blir avfyrt fra, være innenfor rekkevidde med missilene, skriver avisa, med henvisning til ikke navngitte kilder.

Også andre japanske medier omtaler det mulige kjøpet. På spørsmål om saken, sa regjeringstalsmann Hirokazu Matsuno at regjeringen «undersøker» muligheten, men at ingenting er avgjort.

Noen timer etter kommentarene gjennomførte Nord-Korea nok en rakettest, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Viseutenriksministrene fra Japan, Sør-Korea og USA advarte tidligere denne uka Nord-Korea om at en atomtest vil bli møtt med et svar av en styrke som ikke er sett tidligere.

Japans forsvarsbudsjett har vokst nesten hvert år det siste tiåret, men presset har vokst for å bruke penger etter Russlands invasjon av Ukraina og Kinas tiltakende press mot Taiwan.