Russland truer med å angripe amerikanske satellitter

Disse satellittbildene fra det amerikanske selskapet Planet Labs viser en kornsilo i Rubizjne i Ukraina før og etter et russisk angrep i april i år. Ukraina får tilgang til satellittbilder fra amerikanske selskaper, noe som kan gi dem en fordel i krigen. Foto: Planet Labs via AP / NTB
Disse satellittbildene fra det amerikanske selskapet Planet Labs viser en kornsilo i Rubizjne i Ukraina før og etter et russisk angrep i april i år. Ukraina får tilgang til satellittbilder fra amerikanske selskaper, noe som kan gi dem en fordel i krigen. Foto: Planet Labs via AP / NTB Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske kommersielle satellitter kan bli legitime mål i krigen med Ukraina, advarer det russiske utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken er at ukrainske myndigheter får satellittbilder som gir dem etterretning til bruk i krigen.

– Den kvasi-sivile infrastrukturen kan bli legitime mål i et motangrep, sier utenriksdepartementets representant i FN, Konstantin Vorontsov, melder nyhetsbyrået TASS.

Russland har ikke et like godt satellittnettverk som USA og tilgangen til satellittbilder gir Ukraina en fordel. Russland har evne til å skyte ned satellitter, noe landet demonstrerte da det skjøt ned en av sine egne utrangerte satellitter med et laservåpen i november i fjor.