Stor pågang fra folk som vil trene opp ukrainske soldater

Heimevernet opplever stor pågang fra folk som vil bidra til å lære opp ukrainske soldater. Her blir det gjort opplæring i Sør-England.
Heimevernet opplever stor pågang fra folk som vil bidra til å lære opp ukrainske soldater. Her blir det gjort opplæring i Sør-England. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Heimevernet og nettstedet forsvaret.no opplever en stor pågang fra folk som vil bidra til å trene opp ukrainske soldater, melder Heimevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste uken har telefonene strømmet på til Heimevernet, og over 400 har så langt søkt på instruktørstillingene til «Operasjon Interflex», skriver Heimevernet i en pressemelding.

– Dette er et oppdrag som appellerer veldig til forsvarsvilje og innsats, sier Stein Cato Nybakken, fagleder kommunikasjon i Heimevernstaben.

«Operasjon Interflex» er et britisk initiativ for å trene og utdanne ukrainske soldater.

En uke etter stillingene ble lyst ut 18. oktober hadde det kommet inn over 400 søknader. Nybakken regner med enda flere søknader før fristen går ut 1. november.

Forsvaret.no har i tillegg skyhøye besøkstall til siden «Operasjon Interflex». Landingssiden har den siste uken hatt tre ganger så mange besøkende som tilsvarende landingssider.