Sør-Korea: Nord-Korea har skutt en ballistisk rakett mot Japanhavet

Nord-Korea har skutt opp nok en ballistisk kortdistanserakett i retning Japanhavet øst for Koreahalvøya, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Dette bildet fra nordkoreanske myndigheter er angivelig fra en øvelse i Nord-Korea 6. oktober.
Nord-Korea har skutt opp nok en ballistisk kortdistanserakett i retning Japanhavet øst for Koreahalvøya, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Dette bildet fra nordkoreanske myndigheter er angivelig fra en øvelse i Nord-Korea 6. oktober. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har skutt nok en ballistisk rakett i retning Japanhavet øst for Koreahalvøya, opplyser det sørkoreanske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsstaben opplyser at raketten ble avfyrt fredag morgen fra Sunan-området ikke langt fra Pyongyang, men gir ingen ytterligere detaljer. Oppskytingen er den foreløpig siste i en rekke som Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har beordret de siste ukene.

Samtidig meldte nyhetsbyrået Yonhap at ti nordkoreanske kampfly beveget seg tett opp mot grensen til Sør-Korea. Flyene var bare 25 kilometer fra demarkasjonslinjen som skiller de to koreanske statene, da de bøyde av.

De nordkoreanske flyene var likevel innenfor en sone som normalt utløser reaksjoner fra Sør-Korea. Flere sørkoreanske kampfly, blant dem F-35, ble sendt på vingene, men ingen hendelser er meldt.

Nordkoreanske militærmyndigheter sier at de siste oppskytingene er et svar på det de kaller provoserende sørkoreanske artilleriøvelser nær grensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det koreanske folkets hær sender en krass advarsel til Sør-Korea om at det å oppildne til militær aktivitet i grenseområdet er en uforsvarlig handling, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået i nord.

Så sent som onsdag sendte Nord-Korea opp to strategiske krysserraketter som fløy 2.000 kilometer over havet før de traff sine planlagte nedslagsfelt, meldes det i statlige medier. Krysserraketter flyr i lavere høyde enn ballistiske raketter, noe som gjør dem vanskeligere å oppdage og avskjære.

Nordkoreanerne har den siste tiden trappet opp testene av blant annet ballistiske raketter som kan utstyres med atomstridshoder. Slike tester er i strid med FN-resolusjoner som er vedtatt mot landet, og våpentestene har møtt fordømmelse fra verdenssamfunnet.

Video: Slik ble Nord-Korea verdens mest brutale familiedynasti: