Erdogan: – Vi vil stanse blodbadet i Ukraina

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sammen med Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev under onsdagens velkomstseremoni i Astana. Foto: AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sammen med Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev under onsdagens velkomstseremoni i Astana. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at blodbadet i Ukraina må stanses så raskt som mulig ved hjelp av forhandlinger. Torsdag møter han Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vårt mål er å bidra til å stanse blodbadet så fort som mulig ved å opprettholde momentumet som er oppnådd til tross for den vanskelige situasjonen på slagmarken, sa Erdogan da han torsdag talte på et regionalt toppmøte i Kasakhstan.

– En rettferdig fred kan kun oppnås ved hjelp av diplomati, la han til.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Erdogan er blant en rekke ledere som deltar på toppmøtet i CICA-forumet i Astana. Forumet ble dannet for 30 år siden for å fremme samhandling og bygge tillit mellom land i Asia.

Erdogan og Putin skal møtes senere på dagen for å diskutere krigen i Ukraina. Tyrkia har tilbudt seg å megle mellom Ukraina og Russland. De siste dagene er det blitt meldt at Tyrkia også ønsker vestlige ledere ved forhandlingsbordet.