Tyskland hentet hjem kvinner og barn fra Syria

Tyskland har hentet hjem flere personer de mener dro til Syria for å slutte seg til IS, samt barna deres. Kvinnene og en mann som var elleve år da han ble tatt med til Syria, ble pågrepet ved ankomst i Tyskland, sier utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB
Tyskland har hentet hjem flere personer de mener dro til Syria for å slutte seg til IS, samt barna deres. Kvinnene og en mann som var elleve år da han ble tatt med til Syria, ble pågrepet ved ankomst i Tyskland, sier utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland har hentet hjem flere personer de mistenker for å ha sluttet seg til IS, samt barna deres, fra al-Roj-leiren nord i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Annalena Baerbock sa onsdag kveld at fire kvinner, sju barn og en ung mann som ble tatt med til Syria da han var elleve år gammel, er hentet tilbake.

Kvinnene og mannen ble pågrepet ved ankomst i Tyskland, og blir nå stilt for retten, la Baerbock til.

Den tyske regjeringen har flere ganger hentet hjem folk som anklages for å ha reist til Syria for å slutte seg til IS. Noen er stilt for retten og har blitt idømt flere års fengsel.

Nesten alle kjente saker er nålukket, ifølge Baerbock. Totalt er 26 kvinner, 76 barn og en tenåring hentet til Tyskland fra Syria.

Baerbock uttrykker lettelse for at barna er i Tyskland, og sa at de er ofre for islamistgruppa og at de ikke kan klandres for foreldrenes avgjørelser.

Barn kan kun hentes til Tyskland om moren samtykker og blir med, ifølge det tyske utenriksdepartementet. Det er kun én sak der samtykke er gitt og hjemhenting ikke ennå har latt seg gjøre, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

I flere tilfeller ønsker ikke moren å returnere til Tyskland, ifølge tyske myndigheter. Tyske medier skrev tidligere at den siste gruppa med kvinner og barn har sittet i de kurdiskkontrollerte fangeleirene al-Roj og al-Hol i flere år.