Russland vil delta i etterforskning av Nord Stream-lekkasje

Gassen bobler opp til overflaten i Østersjøen, hvor det denne uken er meldt om flere lekkasjer på Nord Stream 1 og 2-kablene. Politikere og eksperter mener det skyldes sabotasje. Også norske rørledninger kan være utsatt for sabotasjeaksjoner, mener ekspert. Foto: AP / NTB
Gassen bobler opp til overflaten i Østersjøen, hvor det denne uken er meldt om flere lekkasjer på Nord Stream 1 og 2-kablene. Politikere og eksperter mener det skyldes sabotasje. Også norske rørledninger kan være utsatt for sabotasjeaksjoner, mener ekspert. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland krever å få delta i etterforskningen av det som antas å ha vært sabotasje mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må etterforskes, selvsagt med deltakelse fra Russland, sier landets viseutenriksminister Sergej Versjinin til russiske medier.

I forrige uke ble det påvist fire lekkasjer på det to rørledningene, som russiske Gazprom er hovedeier av. Flere land har konkludert med at det trolig skyldtes sabotasje.

– Den generelle oppfatningen er at dette var sabotasje og at det må etterforskes, men det er ikke tatt noen beslutning om en internasjonal etterforskning, konstaterer Versjinin.