Politiet knytter seks drap til mulig seriemorder i California

En seriemorder kan ha skutt og drept fem menn i California de siste månedene. Politiet har gått ut med et kornete bilde av det de betegner som en interessant person, som dukket opp i videoer fra flere av åstedene. Foto: Stockton Police Department via AP / NTB
En seriemorder kan ha skutt og drept fem menn i California de siste månedene. Politiet har gått ut med et kornete bilde av det de betegner som en interessant person, som dukket opp i videoer fra flere av åstedene. Foto: Stockton Police Department via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye tester har knyttet ytterligere to skyteepisoder til en mulig seriemorder i California, opplyser politiet. De mener samme person har drept seks menn og såret en kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene kunngjorde i forrige uke at fem menn var skutt og drept i Stockton de siste månedene, alle etter å ha blitt overrumplet alene i mørket. Sent mandag opplyste de at ytterligere to saker, et drap i Oakland og en skyteepisode i Stockton, kobles til de fem drapene.

– Det tilsvarer definitivt definisjonen av en seriemorder. Det som gjør dette annerledes, er at skytteren rett og slett har vært på leting etter muligheter, og at ofrene våre var alene i mørket, sier Joseph Silva i Stockton-politiet.

Alle ofre ble skutt alene i mørket. Ingen av dem ble ranet eller slått før drapene, som alle fant sted innenfor en radius på noen kvadratkilometer i byen Stockton, rundt ti mil øst for San Francisco.

De to nye skyteepisodene fant sted i april 2021. En mann ble skutt og drept i Oakland rundt klokka 4.15 10. april, mens en kvinne overlevde etter å ha blitt skutt klokka 3.20 i Stockton seks dager senere. Kvinnen var alene.

Det er utlovet en dusør på 95.000 dollar for informasjon som kan føre til en pågripelse i saken, som strekker seg tilbake til 8. juli.

Politiet har gått ut med et kornete bilde av det de betegner som en interessant person, kledd helt i svart og iført svart caps. Personen dukket opp i videoer fra flere av åstedene.