Kraftig børsoppgang i USA og Europa

Oppgangen på Wall Street fortsatte tirsdag. Foto: AP / NTB
Oppgangen på Wall Street fortsatte tirsdag. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske aksjemarkeder steg kraftig tirsdag. Nasdaq steg med 3,3 prosent, Dow Jones med 2,8 prosent og S&P 500 med 3,1 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kraftige oppturen startet allerede i åpningshandelen og skjer dagen etter en sterk oktober-åpning på Wall Street. Den brede S&P-indeksen var fredag på sitt laveste nivå hittil i år, men har siden gått oppover.

Til tross for oppgangen ligger Dow Jones-indeksen fortsatt 16,6 prosent lavere enn ved årsskiftet, mens Nasdaq-indeksen har falt med hele 28,6 prosent i år. S&P 500-indeksen har falt med 20,5 prosent siden nyttår.

Nyheten om at Elon Musk har gått med på å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris, fikk tirsdag verdien på Twitter-aksjen til å stige med 22,2 prosent. Det bidro til børsoppgangen i New York.

Også på europeiske børser steg de toneangivende indeksene kraftig tirsdag.

CAC 40-indeksen i Paris stengte med en oppgang på hele 4,2 prosent, og DAX-indeksen i Frankfurt med 3,8 prosent. FTSE-indeksen i London steg 2,6 prosent.

Optimismen forklares blant annet med svake økonomiske rapporter som har styrket håpet hos investorer om at sentralbanker kan komme til å bremse de hissige renteøkningene.