Nattens viktigste nyheter

Foto: Yudha Prabowo / AP / NTB
Foto: Yudha Prabowo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 2. oktober:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær 130 døde etter indonesisk fotballkamp

Minst 129 mennesker døde i opptøyer etter en fotballkamp i Malang på Øst-Java lørdag kveld.

Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i byen Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2-3.

I alt 127 tilskuere døde. I tillegg mistet to politimenn livet, ifølge politiet og helsemyndighetene, som har opprettet et pårørendesenter etter hendelsen.

Meningsmålinger plasserer Lula først i Brasil-valg

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil.

To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde.

Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro. Lørdagens tall er uendret fra to dager tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann i bolighus i Bodø - to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

Klokken 01.57 tvitret Nordland politidistrikt at brannmannskapene har kontroll over brannen og at to personer er blitt sendt til Nordlandssykehuset.

USA, Australia og Japan knytter sterkere forsvarsbånd

Forsvarsministrene i USA, Australia og Japan ble lørdag enige om å øke det militære samarbeidet for å møte Kinas ambisjoner.

– Vi er dypt bekymret over Kinas stadig mer aggressive oppførsel i Taiwanstredet, og andre steder i regionen, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin da han ønsket sine kolleger fra Australia og Japan velkommen til det amerikanske militærhovedkvarteret for Stillehavsregionen.

Tyske politikere på besøk i Taiwan

En tverrpolitisk tysk delegasjon ankom Taiwans hovedstad Taipei søndag.

Dette er den første offisielle delegasjonen fra Tyskland som besøker landet siden pandemien brøt ut i 2019. Foruten å møte president Tsai Ing-wen, skal gruppen treffe en rekke personer i den politiske ledelsen, samt representanter for flere sikkerhetsselskap.

Delegasjonen skal også besøke en vitenskapspark for å øke bilateral handel innen høyteknologi.