Passasjerfly skutt mot under landing i Myanmar

Myanmars militære regjering anklager opprørsstyrker i den østlige delstaten Kayah for å ha skutt mot et passasjerfly mens det forberedte landing fredag. En passasjer ble såret av en kule (bildet) som gikk gjennom flykroppen. Foto: Military True News Information Team via AP / NTB
Myanmars militære regjering anklager opprørsstyrker i den østlige delstaten Kayah for å ha skutt mot et passasjerfly mens det forberedte landing fredag. En passasjer ble såret av en kule (bildet) som gikk gjennom flykroppen. Foto: Military True News Information Team via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myanmars militære regjering anklager opprørsstyrker i den østlige delstaten Kayah for å ha skutt mot et passasjerfly, mens det forberedte landing fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En passasjer ble såret av en kule som gikk gjennom flykroppen. Opprørsgruppen benekter at de har skutt mot flyet.

Den statlige TV-kanalen MRTV sa at Myanmar National Airlines-flyet, med 63 passasjerer om bord, ble truffet da det skulle lande i Loikaw, hovedstaden i den østlige delstaten Kayah, også kjent som Karenni.

– Jeg vil si at denne typen angrep på et passasjerfly, er en krigsforbrytelse. Folk og organisasjoner som ønsker fred, må fordømme dette, sa generalmajor Zaw Min Tun, en talsperson for Myanmars regjerende militærråd.

MRTV sa at kulen gikk inn i flyets nedre kropp da det fløy i en høyde av 3500 fot om lag 6,5 kilometer nord for flyplassen. Den skadde passasjeren ble brakt til sykehus.

Myanmar National Airlines kontor i Loikaw opplyste at alle flyginger til byen er kansellert på ubestemt tid.