September ble en nedtur på Wall Street

Wall Street avsluttet en elendig september med et tap på 9,3 prosent, den verste månedlige nedgangen siden mars 2020. Foto: John Minchillo / AP / NTB
Wall Street avsluttet en elendig september med et tap på 9,3 prosent, den verste månedlige nedgangen siden mars 2020. Foto: John Minchillo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wall Street avsluttet en elendig september med et tap på 9,3 prosent, den verste månedlige nedgangen siden mars 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Referanseindeksen Samp;P 500s hadde sitt tredje kvartal med tap på rad. Den er nå på det laveste nivået siden november 2020, og er ned med mer enn en firedel siden starten av året.

Hovedårsaken til at finansmarkedene fortsetter å slite, er frykt for en mulig resesjon, ettersom rentene stiger i håp om å slå ned den høye inflasjonen som brer seg over verden.

Sentralbanken har vært i forkant for å bremse den økonomiske veksten, men ikke så mye at det forårsaker en resesjon.

Flere data kom fredag ​​som tyder på at sentralbanken vil holde foten på bremsen på økonomien. Det øker risikoen for at den går for langt og forårsaker en nedgang.

Bankens foretrukne inflasjonsmål viste at det var dårligere forrige måned enn det økonomene forventet.

– På dette tidspunktet er det ikke et spørsmål om vi får en resesjon, men hvilken type resesjon det vil være, sa Sean Sun, porteføljeforvalter i Thornburg Investment Management.