Danmarks prins Nikolai sjokkert over dronning Margrethes beslutning

Barna til dronning Margrethes yngste sønn, prins Joachim (i midten), fratas titlene som prinser og prinsesse. Prins Nikolai (t.h.) er sjokkert.
Barna til dronning Margrethes yngste sønn, prins Joachim (i midten), fratas titlene som prinser og prinsesse. Prins Nikolai (t.h.) er sjokkert. Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks prins Nikolai er sjokkert over at dronning Margrethe fratar ham og søsknene titler som prins og prinsesse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Familien min og jeg er selvsagt svært lei oss for dette. Vi er, som mine foreldre også har sagt, i sjokk over denne beslutningen og over hvor raskt det i virkeligheten har gått, sier den 23 år gamle prinsen til Ekstra Bladet.

– Jeg er helt uforstående til hvorfor dette skjer, legger han til.

Det danske kongehuset kunngjorde onsdag at dronning Margrethe hadde besluttet at fire av barnebarna, barna til prins Joachim, skal fratas sine prinse- og prinsessetitler.

Dette skjer ifølge kunngjøringen ved årsskiftet, men de fire får beholde sine adelstitler som grever og komtesse av Monpezat. De beholder også plassene sine i arvefølgen til den danske tronen.

Prins Joachim (53) er dronning Margrethes yngste sønn. Han har sønnene Nikolai (23) og Felix (20) fra sitt første ekteskap med grevinne Alexandra av Frederiksborg, og barna Henrik (13) og Athena (10) med sin nåværende franske kone, prinsesse Marie.