AFP: Ukrainske styrker har sikret kontroll over hele Kupjansk

En ukrainsk soldat nær et skilt med navnet Kupjansk. Bildet er tatt 14. september. Ukrainske styrker har nå sikret seg kontroll over den delen av byen som ligger øst for elva Oskil, melder AFP.
En ukrainsk soldat nær et skilt med navnet Kupjansk. Bildet er tatt 14. september. Ukrainske styrker har nå sikret seg kontroll over den delen av byen som ligger øst for elva Oskil, melder AFP. Foto: Kostiantyn Liberov / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainske styrker har nå kontroll over hele Kupjansk etter å ha drevet russerne vekk fra stillinger øst for elva som deler byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder nyhetsbyrået AFP, som er på stedet.

Ukrainske styrker rykket inn i Kupjansk etter en stor offensiv i Kharkiv-regionen tidligere i september. Byen er strategisk viktig fordi den er et stort jernbaneknutepunkt.

Russiske styrker har imidlertid holdt stand i stillinger på østbredden av elva Oskil som renner gjennom byen. Artilleridueller mellom partene har pågått siden.

Torsdag var imidlertid ukrainske stridsvogner og pansrede kjøretøyer å se blant ødelagt russisk materiell på østbredden, og ukrainske brannfolk og frivillige fraktet humanitære forsyninger over en gangbro, ifølge AFP.