Ukrainske barn strandet i russiske feriekolonier

Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier. Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, er nå spredt i feriekoloniene. Her gir en mor sin 9 måneder gamle datter mat i Izium.
Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier. Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, er nå spredt i feriekoloniene. Her gir en mor sin 9 måneder gamle datter mat i Izium. Foto: Evgeniy Maloletka / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier etter at de ble busset bort til det som skulle være ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske okkupasjonsmaktens radio- og avisannonser promoterte leirene som en sommerpause fra krigen for ukrainske barn under deres kontroll, gratis.

Hundrevis av familier takket ja i det okkuperte øst og sør, sier ukrainske tjenestemenn og foreldre.

En busskonvoi forlot Izium i slutten av august, med løfte om at barna skulle komme hjem i tide til skoleåret. I stedet feide ukrainske styrker gjennom forsvarslinjene tidlig i september, og drev russerne tilbake.

Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, alle mellom 9 og 16 år, er nå spredt i feriekoloniene, ifølge en ukrainsk etterretningstjenestemann og en mor som haiket inn i Russland for å hente datteren sin.

– Vårt hovedmål var å gi barna en pause fra alt som skjedde her, fra alle grusomhetene. Problemet er at russisk side ikke planlegger å returnere barna til oss, sa Valeriya Kolesnyk, en lærer fra Izium som har 9-åring i Russland.