Åpen for alle - alltid

Paraguay ber Taiwan om storinvesteringer for fortsatt diplomatisk støtte

Paraguays president Mario Abdo Benitez ber Taiwan om 1 milliard dollar i investeringer for å stå fast ved de diplomatiske relasjonene. Foto: Seth Wenig / AP / NTB
Paraguays president Mario Abdo Benitez ber Taiwan om 1 milliard dollar i investeringer for å stå fast ved de diplomatiske relasjonene. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paraguays president Mario Abdo Benitez ber Taiwan investere 1 milliard dollar i landet for å hjelpe ham med å motstå et «enormt» press fra Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina anser den selvstyrte øya som sitt territorium og legger press for å holde landet ute av internasjonale organisasjoner. Kun 14 land har offisielle diplomatiske relasjoner til landet.

– Vi jobber med Taiwans president for at det paraguayanske folk skal få føle de virkelige godene av den strategiske alliansen, sier presidenten til Financial Times.

– Det er taiwanske investeringer på mer enn 6 milliarder dollar i land som ikke har diplomatiske bånd til Taiwan, og vi ønsker at 1 milliard av den potten skal gå til Paraguay. Det vil hjelpe oss med å styrke argumentet for hvor viktig den strategiske alliansen med Taiwan her, legger han til.

Beijing har brukt flere tiår på å oppmuntre Taiwans diplomatiske allierte til å bytte side, inkludert fire land i Latin-Amerika: Nicaragua, Panama, El Salvador og Den dominikanske republikk.

Det taiwanske utenriksdepartementet skriver på epost til avisa at storinvesteringen vil ha «dyp betydning» for partnerskapet.

– Regjeringen oppmuntrer taiwanske selskaper til å besøke landet og utforske investeringsmuligheter der, heter det videre.