Åpen for alle - alltid

Meloni lover fortsatt italiensk støtte til Ukraina

Giorgia Meloni (til høyre) ventes å bli Italias nye statsminister. Hun lover at den neste regjeringen vil holde fast ved støtten, trass i at koalisjonspartnerne Matteo Salvini (til venstre) og Silvio Berlusconi har vært støttespillere av Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Giorgia Meloni (til høyre) ventes å bli Italias nye statsminister. Hun lover at den neste regjeringen vil holde fast ved støtten, trass i at koalisjonspartnerne Matteo Salvini (til venstre) og Silvio Berlusconi har vært støttespillere av Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giorgia Meloni forsikrer at Ukraina fortsatt kan regne med støtte om hun, som ventet, blir leder av Italias neste regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du vet at dere kan regne med vår lojale støtte til det ukrainske folks frihet. Hold motet oppe og vær sterke i troen, skriver Meloni i en Twitter-melding til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Melonis parti Italias brødre ble den store vinneren i det italienske valget, og sammen med koalisjonspartiene Ligaen og Fremad Italia har hun rent flertall i nasjonalforsamlingen.

Zelenskyj hadde allerede gratulert Meloni i en egen melding og takket Italia for hjelpen etter Russlands invasjon i februar.

Den sittende statsministeren Mario Draghi har vært tydelig i støtten til Kyiv siden invasjonen og har, i likhet med en lang rekke vestlige land, sendt militær støtte til den ukrainske regjeringen.

Også Meloni har fordømt den russiske invasjonen, men det har vært spekulert i at den nye regjeringen kunne være mer russiskvennlig. Ligaens leder Matteo Salvini har kritisert de vestlige sanksjonene mot Russland og har tradisjonelt vært en støttespiller av president Vladimir Putin.

Silvio Berluscono, leder av Fremad Italia og mangeårig statsminister i landet, har vært nær venn av Putin i mange år og hevdet på TV så sent som i forrige uke at han var blitt presset til å angripe Ukraina.