Britisk etterretning: Putin kan komme til å kunngjøre annektering fredag

Russlands president Vladimir Putin.
Russlands president Vladimir Putin.  Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin kan komme til å kunngjøre annektering av ukrainske områder i en tale fredag, ifølge den britiske etterretningstjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en serie meldinger lagt ut på Twitter av det britiske forsvarsdepartementet, viser de til at Putin skal tale til begge husene i den russiske nasjonalforsamlingen fredag.

– Det er realistisk mulighet for at Putin vil bruke talen til å formelt kunngjøre en annektering av de okkuperte områdene i Ukraina, heter det i meldingene. De såkalte folkeavstemningene som okkupasjonsmakten har satt i gang i disse områdene, skal avsluttes tirsdag.

– Russiske ledere tror ganske sikkert at en slik kunngjøring vil ses på som en rettferdiggjøring av den «militære spesialoperasjonen» og vil styrke støtten til konflikten, skriver de videre.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Den britiske etterretningen tror imidlertid økende kunnskap om Russlands tilbakeslag på slagmarken vil undergrave denne planen, og viser også til den store uroen som har oppstått etter kunngjøringen av en mobilisering forrige uke.