Europeiske allierte gratulerer Meloni med seieren

Europeiske høyrepartier gratulerer Giorgia Meloni og hennes høyrekoalisjon med det som synes å være en overlegen valgseier i Italia. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Europeiske høyrepartier gratulerer Giorgia Meloni og hennes høyrekoalisjon med det som synes å være en overlegen valgseier i Italia. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politikere fra tyske AfD, franske Nasjonal samling og polske PiS gratulerer Giorgia Meloni og hennes Italias brødre med det som synes å være en overlegen valgseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpige valgresultater viser at høyrepopulisten Meloni og hennes parti er de store valgvinnerne i Italia. Høyrekoalisjonen med Ligaen og Fremad Italia kan komme til å få rent flertall i begge kamre i nasjonalforsamlingen.

– Vi feirer med Italia! Sverige i nord, Italia i sør: Venstreregjeringer er gårsdagens nytt, skriver Beatrix von Stroch fra ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD).

Polens statsminister Mateusz Morawiecki, som representerer nasjonalkonservative Lov og rettferdighet (PiS), gratulerer også, mens Jordan Bardella, som er partileder i franske Nasjonal samling, skriver at italienerne har gitt EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen «en leksjon i ydmykhet»,

Von der Leyen sa forrige uke at kommisjonen har virkemidler de kan bruke om Italia under en ny høyreregjering ikke skulle følge EUs regler.

– Ingen trussel kan stanse demokratiet. Europas folk hever hodet og tar skjebnen tilbake i egne hender, skriver Bardella.