Sammenstøt under Iran-demonstrasjoner i London og Paris

Flere samlet seg til demonstrasjon foran Irans ambassader i Paris og London. Bildet er fra London og er tatt søndag 25. september. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Flere samlet seg til demonstrasjon foran Irans ambassader i Paris og London. Bildet er fra London og er tatt søndag 25. september. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi brukte blant annet tåregass mot personer demonstrerte utenfor den iranske ambassaden i Paris søndag. I London ble flere politibetjenter skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti kvelder på rad har det vært demonstrasjoner og gatekamper i Iran etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt.

Søndag var det også demonstrasjoner foran ambassadene i Paris og London.

Demonstrantene i Paris ble stanset av store politistyrker mens de marsjerte gjennom byen til Irans ambassade. Politiet bekreftet at de brukte tåregass mot demonstrantene og sa at demonstranter ved flere anledninger forsøkte å bryte gjennom veisperringer som var satt opp nær ambassaden.

Fransk politi anslår at om lag 4.000 personer deltok i demonstrasjonen i Paris søndag.

Også i London var det sammenstøt da demonstranter forsøkte å ta seg til den iranske ambassaden der. Politiet opplyser at tolv personer er pågrepet og at fem betjenter har fått skader.