Louvre skrur av lyset tidligere for å spare strøm

Louvre-museet i Paris. Pyramiden er opplyst på kveldstid, framover i et par timer mindre enn vanlig. Årsaken er energikrise. Foto: Berit Roald / NTB
Louvre-museet i Paris. Pyramiden er opplyst på kveldstid, framover i et par timer mindre enn vanlig. Årsaken er energikrise. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lysene på pyramiden foran Louvre i Paris og ved slottet i Versailles skal skrus av tidligere på kvelden. Årsaken er de høye strømprisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes kulturminister Rima Abdul Malak sa i et intervju med radiostasjonen France 2 lørdag at lysene på glasspyramiden vil skrus av klokka 23. Vanligvis står de på til klokka 1.

Det skal også kuttes i strømbruken ved Versailles-slottet. Fasaden vil framover være opplyst fram til klokka 22, ikke 23.

Myndighetene i Paris har allerede kunngjort at lysene ved Eiffeltårnet og andre bygg vil bli skrudd av tidligere enn vanlig.

Abdul Malak mener tiltakene er gode, og sier de hjelpe med å mobilisere borgere og skape bevissthet. Men hun kaller det «symbolske steg», og sier at det må gjøres mer.