Åpen for alle - alltid

Lufthansa-piloter går ut i streik

Piloter i tyske Lufthansa går ut i streik fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit. Foto: Vidar Ruud / NTB
Piloter i tyske Lufthansa går ut i streik fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Piloter i det tyske flyselskapet Lufthansa streiker fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen er tatt etter intensive forhandlinger med selskapet og på forespørsel fra fagforeningens forhandlingskomité, opplyser en talsmann til DPA.

Alle fredagens Lufthansa- og Lufthansa Cargo-avganger fra Tyskland vil rammes, heter det videre.

Lønnsforhandlinger har ikke ført noen vei, trass i en runde med innledende samtaler bak lukkede dører, et forbedret tilbud fra selskapet forrige uke og et siste forsøk på nye samtaler onsdag.

Fagforeningen ber om en lønnsøkning på 5,5 prosent i år og automatisk lønnsøkning etter inflasjon fra og med neste år. I tillegg er det spørsmål knyttet til Lufthansas strategi for framtida.

Vereinigung Cockpit var tidligere garantert 325 fly som kunne bli fløyet av rundt 5.000 piloter gjennom tariffavtale. Men under pandemien sa Lufthansa opp avtalen og startet opp et nytt selskap med dårligere lønnsbetingelser.

Det nye selskapet, som internt har fått navnet Cityline 2, skal etter planen ta over flere europeiske avganger som tidligere ble fløyet av kjerneselskapet.