Den ukrainske regjeringen oppfordrer folk til å flykte fra kulda

Røyk stiger opp i bakgrunnen mens en mann triller sykkelen sin i Bakhmut i Donetsk. Regionen er blant flere den ukrainske regjeringen oppfordrer folk til å forlate før det som ventes å bli en beinhard vinter i Ukraina. Foto: Kostiantyn Liberov / AP / NTB
Røyk stiger opp i bakgrunnen mens en mann triller sykkelen sin i Bakhmut i Donetsk. Regionen er blant flere den ukrainske regjeringen oppfordrer folk til å forlate før det som ventes å bli en beinhard vinter i Ukraina. Foto: Kostiantyn Liberov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas regjering råder folk som er i konfliktområdene i øst og sør i landet, til å flykte før kulda slår inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg oppfordrer folk til å evakuere fra Donetsk, Kherson, Zaporizjzja og deler av Kharkiv-regionen før det kalde været slår inn, sa visestatsminister Iryna Veresjtsjuk til ukrainsk TV onsdag.

– Dem som kan, bør planlegge for å gradvis forlate områdene, la hun til.

Den ukrainske regjeringen venter at krigen vil føre til en tøff vinter. På grunn av skader på infrastrukturen, er tilførsel av strøm, vann og varme ikke til stede eller begrenset i deler av landet.

Hun råder ingen til å returnere til områdene før til våren, heller ikke om problemet med oppvarming i konfliktområdene har løst seg. Til nå har regjeringen kun beordret evakuering fra Donetsk-regionen, sa Verestsjuk.

Hun la til at dette for tida er oppe til vurdering for andre områder.