Østersjøland vil sjudoble vindkraftproduksjonen

Latvias statsminister Krisjanis Karins, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Estlands statsminister Kaja Kallas, Litauens president Gitanas Nauseda, EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og Finlands statsminister Sanna Marin var blant dem som deltok på et toppmøte om energi i København tirsdag.
Latvias statsminister Krisjanis Karins, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Estlands statsminister Kaja Kallas, Litauens president Gitanas Nauseda, EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen og Finlands statsminister Sanna Marin var blant dem som deltok på et toppmøte om energi i København tirsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Åtte av landene rundt Østersjøen er enige om en storsatsing på vindkraft. De vil sjudoble produksjonen innen 2030.

Målet er å minske avhengigheten av russisk gass etter invasjonen av Ukraina. Vindkraftsatsingen ble diskutert på et møte i Danmark tirsdag.

– Vi er blitt enige om å sjudoble produksjonen av vindkraft offshore i Østersjøen innen 2030, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen etter et møte med lederne fra Estland, Finland, Tyskland, Latvia, Litauen, Polen og Sverige.