Biden skal tale til nasjonen torsdag

USAs president Joe Biden skal tale til nasjonen i beste sendetid torsdag. Tematikken i talen som kommer drøyt to måneder før mellomvalget, er at amerikanernes rettigheter og friheter ifølge ham er under angrep fra Det republikanske partiet. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
USAs president Joe Biden skal tale til nasjonen i beste sendetid torsdag. Tematikken i talen som kommer drøyt to måneder før mellomvalget, er at amerikanernes rettigheter og friheter ifølge ham er under angrep fra Det republikanske partiet. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Foto: NTB

USAs president Joe Biden skal snakke til amerikanerne i beste sendetid torsdag om hvordan deres «rettigheter og friheter er under angrep», skriver NBC News.

Talen kommer litt mer enn to måneder før mellomvalget og ses av både NBC News og nyhetsbyrået AP som et forsøk på å vise at tematikken fra valgkampen i 2020 fortsatt er relevant i dag.

– Han vil snakke om framgangen vi har hatt som nasjon mot å beskytte demokratiet vårt, men også om hvordan våre rettigheter og friheter fortsatt er under angrep, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

– Og han vil gjøre det klart hvem det er som kjemper for disse rettighetene, disse frihetene og for demokratiet vårt, heter det videre.

Biden forsøker å framstille valget som et valg mellom Demokratene og det han omtaler som ekstreme republikanere.

Han sa i forrige uke til støttespillere at de må «stemme for å bokstavelig talt redde demokratiet en gang til», og han stemplet noe av republikanernes ideologiske grunnlag som «semi-fascisme».

Talen vil finne sted utenfor Independence Hall i Philadelphia.