Hillary Clinton: Fortsett å danse, Sanna

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton har fått med seg bråket som har oppstått rundt Sanna Marin og sendte henne søndag en melding til støtte og oppmuntring. Foto: Berit Roald / NTB
Tidligere utenriksminister Hillary Clinton har fått med seg bråket som har oppstått rundt Sanna Marin og sendte henne søndag en melding til støtte og oppmuntring. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB

Finlands statsminister Sanna Marin har fått en oppmuntrende hilsen fra USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton etter festvideo-oppstyret.

Clinton la søndag ut en melding på Instagram hvor hun uttrykte støtte til Marin, skriver Hufvudstadsbladet.

– Ann Richards sa det slik: «Ginger Rogers gjorde alt Fred Astaire gjorde. Bare at hun gjorde det baklengs og i høye hæler», skriver Clinton, som siterte den amerikanske politikeren og guvernøren Ann Richards fra Texas – også kjent som en frittalende og slagferdig feminist.

Finlands statsminister Sanna Marin takk for støtteerklæringen. Foto: Andrew Medichini / AP
Finlands statsminister Sanna Marin takk for støtteerklæringen. Foto: Andrew Medichini / AP

I meldingen har Clinton også lagt til et bilde av seg selv i yngre dager. Det litt uskarpe bildet viser en smilende og dansende Clinton som hever armene over hodet i dans på dansegulvet sammen med andre danseglade.

– Her er jeg i Cartagena der jeg var på et møte da jeg var utenriksminister, skriver Clinton.

Sanna Marin delte innlegget på sin egen instagramkonto

Dette var en hentydning til spørsmål som er reist ved om Sanna Marin skjøttet sitt verv på en skikkelig måte da hun festet med venner. Festen fant sted på fritiden, men Marin var ikke på ferie.

– Fortsett å danse, Sanna Marin, avslutter Clinton meldingen.

Meldingen ser ut til å ha blitt godt mottatt hos Marin, som straks plukket den opp. Hun delte innlegget på sin egen instagramkonto og tilførte meldingen et enkelt: «Tusen takk».