Seks omkom i lastebilpåkjørsel i Nederland

Nederlandske politi bekreftet søndag at seks mennesker mistet livet da en lastebil kjørte inn blant folk som deltok på en utendørsfest sør i landet lørdag kveld.
Nederlandske politi bekreftet søndag at seks mennesker mistet livet da en lastebil kjørte inn blant folk som deltok på en utendørsfest sør i landet lørdag kveld. Foto: AP

Seks personer mistet livet og sju ble skadd da en lastebil kjørte ut av veien og rett inn i en nabolagsfest i Nederland lørdag. Årsaken er fortsatt ukjent.

Lastebilen, som tilhører et spansk transportselskap, kjørte av veien og inn på en slette der mange folk var samlet til en utendørs nabolagsfest i Nieuw-Beijerland sør for Rotterdam.

Søndag formiddag bekrefter nederlandsk politi overfor TV-kanalen NOS at seks personer mistet livet som følge av tragedien. Ofrene er tre kvinner i alderen 28, 32 og 75, og tre menn i alderen 41, 50 og 62.

Ifølge nederlandske medier er tre av de døde fra samme familie – en mor, sønn og svigerdatter som var gravid i åttende måned.

I tillegg er sju personer skadd, hvorav tilstanden til en av dem er alvorlig.

Sjåfør pågrepet

Sjåføren, en 46 år gammel spansk mann, ble pågrepet på stedet og har sittet i avhør både lørdag og søndag. Han kom selv uskadd fra hendelsen.

Politiets talsperson Mirjam Boers sier at mannen ikke er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Men han er siktet for å ha forårsaket en dødsulykke og grov kroppsskade.

Det er satt i gang tekniske undersøkelser av lastebilen.

Omstendighetene rundt hendelsen er uklare. Ifølge politiet sto lastebilen stille ved en voll før ulykken, før den av ukjente årsaker begynte å kjøre. I bunnen av vollen foregikk nabolagsfesten, som lastebilen braste inn i 18-tiden.

– Så føtter under lastebilen

– Det var som om vi var i en film. Vi så folk som ble meiet ned, og føtter som stakk ut under lastebilen. Det vil vi huske for alltid, forteller et ektepar som var til stede, til TV-kanalen.

– Alle hadde panikk og prøvde å hjelpe. Nødetatene var der, men det var fryktelig mange skadde, forteller en annen kvinne til den nederlandske radiokanalen Rijnmond.

Ifølge NOS var flere hundre personer påmeldt til nabolagsfesten. Det er foreløpig ingenting som tyder på at det er snakk om terror. NOS har tidligere omtalt det som en ulykke.

Kongeparet kondolerer

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima er blant flere som har sendt sine kondolanser til de berørte.

– Vi er sjokkert og berørt av den forferdelige ulykken i Nieuw-Beijerland der så mange mennesker mistet livet, sier kongeparet i en uttalelse.

Statsminister Mark Rutte sendte også kondolansehilsen søndag.

– Forferdelige nyheter. Mine tanker går til ofrene og de pårørende for dette fryktelige dramaet, skriver han på Twitter.