To personer stjal og solgte dagboken til Bidens datter

President Joe Biden på stranden sammen med datteren Ashley. Torsdag erklærte to personer seg skyldig i å ha stjålet Ashley Bidens dagbok og solgt den til et konservativ aktivistgruppe mens faren var presidentkandidat og utfordret daværende president Donald Trump. Arkivfoto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
President Joe Biden på stranden sammen med datteren Ashley. Torsdag erklærte to personer seg skyldig i å ha stjålet Ashley Bidens dagbok og solgt den til et konservativ aktivistgruppe mens faren var presidentkandidat og utfordret daværende president Donald Trump. Arkivfoto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Foto: NTB

To personer i Florida innrømmer å ha stjålet dagboken til Joe Bidens datter da han var presidentkandidat. Dagboken ble deretter solgt for 40.000 dollar.

Ifølge rettsdokumenter fra justisdepartementet forsøkte duoen først å selge dagboken til daværende president Donald Trumps valgkampapparat. Deretter henvendte de seg til en konservativ aktivistgruppe.

Gruppen er identifisert som Project Veritas. De tilbød dagboktyvene 20.000 dollar hver – snaut 200.000 kroner. De skal også ha oppfordret de to til å stjele flere ting.

Project Veritas tilhører ytre høyre fløy politisk og bruker blant annet skjulte metoder for å lure folk og diskreditere etablerte medier og politiske motstandere. Gruppen har også publisert desinformasjon og konspirasjonsteorier. Gruppen endte opp med å ikke publisere den stjålne dagboken, men det gjorde det konservative nettstedet National File.

De to tyvene risikerer fem års fengsel for å ha stjålet Ashley Bidens dagbok.