Studie: Hunder gråter av glede når de ser eieren

Hunder blir tårevåte når de møter eieren sin igjen, viser ny forskning. Her en hund under en hundefestival i Caracas i Venezuela i juli. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB
Hunder blir tårevåte når de møter eieren sin igjen, viser ny forskning. Her en hund under en hundefestival i Caracas i Venezuela i juli. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hunder blir tårevåte av glede når de treffer eieren sin, viser en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studien er publisert i tidsskriftet Current Biology, og det japanske forskerteamet har målt tårene i hunders øyne. De har sammenlignet tårenivået i normal omgang med eieren, med gjensynet etter at eieren har vært borte.

– Vi har aldri hørt om at noen har oppdaget at dyr gråter i gledesfulle situasjoner, som gjenforeningen med sine eiere, sier Takefumi Kikusui ved veterinærinstituttet på Azabu-universitetet.

Når en hund møter eieren sin etter å ha vært atskilt i fem til sju timer, øker tåreproduksjonen betydelig de neste fem minuttene, heter det i rapporten. Tåreproduksjonen er høyere når hunden møter eieren sin enn når den møter andre mennesker den kjenner.

Samtidig har forskerne bedt hundeeiere vurdere bilder av hunden sin med og uten tårer. Bildene med tårevåte hundeblikk ble rangert høyere enn de tåreløse.

– Det er mulig at hunder viser tårevåte øyner i interaksjon med eieren for å bli tatt bedre vare på av eieren, sier Kikusui.