Ivorianske soldater siktet og fengslet i Mali

Artikkelen fortsetter under annonsen

49 soldater fra Elfenbenskysten som ble pågrepet i Mali og beskyldt for å være leiesoldater, er siktet for å true rikets sikkerhet, opplyser rettskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kilde i det maliske rettsvesenet sier påtalemyndigheten i hovedstaden Bamako har siktet soldatene og bedt om varetektsfengsling, en måned etter at de ble arrestert. To andre kilder bekrefter nyheten overfor nyhetsbyrået AFP.

Elfenbenskysten avviser anklagene mot soldatene og har krevd at de slippes fri. Landet sier soldatene skulle bistå FN-styrken Minusma i Mali.

Presidenten i Togo, Faure Gnassingbe, mekler i forhandlingene som er i gang om å få frigitt soldatene. En kilde sier det er fremdrift i samtalene, men at de står fast på «enkelte punkter».

– Rettsprosessen fortsetter, men samtalene skal også føres videre, sier en kilde.

Pågripelsen av soldatene på flyplassen i Bamako 10. juli har skapt en diplomatisk krise mellom Mali, som har vært styrt av en militærjunta siden 2020, og nabolandet. Juntaen har beskyldt Elfenbenskysten for å oppfordre nabolandene i Vest-Afrika til å innføre strenge sanksjoner mot Mali, som ble opphevet i juli.