Tyskland: Lavt vannivå i Rhinen hindrer trolig ikke godsfrakt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er lav vannstand i elven Rhinen i Tyskland, men myndighetene sier fredag at det neppe vil påvirke fremkommeligheten for skip som frakter gods.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vedvarende tørke kan i teorien påvirke fremkommeligheten, men jeg tror ikke det er sannsynlig nå, sier Hans-Heinrich Witte fra GDWS, et organ som er ansvarlig for vannveier og skipsfart, til avisen FAZ.

Skipene kan bli nødt til å frakte betydelig mindre last når vannstanden er såpass lav, og det kan i så fall bety at frakt av kull og olje bli vanskelig i Rhinen.

– Mye må da bli fraktet via vei og jernbane, sier Witte.

Økonomiske konsekvenser

Eksperter har advart om at lav vannstand potensielt kan påvirke den tyske økonomien, skriver BBC. På grunn av at Russland har stanset deler av gasstilførselen til Tyskland, er kull, olje og gass fra egne lagre blitt viktig.

I tillegg er personer som jobber og bor langs elven, bekymret for hvordan tørken vil påvirke arbeidet og hverdagen deres.

Flere fergeforbindelser i området rundt Kaub har fått påbud om å stanse driften, og enkelte steder langs elven er det ikke mulig for større skip å ferdes, melder BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vannivået i Rhinen fortsatte å falle fredag i området ved byen Kaub i delstaten Rheinland-Pfalz, som er viktig for frakt av varer.

– Usedvanlig lavt vann

Ifølge GDWS var vannstanden i elven ved Kaub på 42 centimeter fredag, som er 5 centimeter lavere enn dagen før. Prognosene tilsier at vannstanden vil falle ytterligere til 30 centimeter de neste dagene.

Det er sannsynlig at øvre Rhinen vil bli stengt helt for trafikk, ifølge Martina Becker i skipsselskapet HGK Shipping.

– Det er ganske usedvanlig, særlig på denne tiden av året. Juli og august er normalt veldig våte måneder med mye regn og god vannstand, sier hun til BBC.

Det er fremdeles ikke like lavt som i 2018 da det laveste nivået ble målt til 25 centimeter, ifølge kringkasteren.