Franske myndigheter frykter enda større skogbrann

Skogbrannen sørvest i Frankrike brenner videre. Foto: SDIS 33 via AP/NTB
Skogbrannen sørvest i Frankrike brenner videre. Foto: SDIS 33 via AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Frankrike advarer torsdag om at den store skogbrannen sørvest i landet kan vokse seg enda større.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Elisabeth Borne skal i dag møte myndighetene som kjemper mot brannen i Landiras-området sør for Bordeaux. De 1.100 brannfolkene på stedet skal også få ytterligere forsterkninger, ifølge myndighetene i Gironde-fylket.

En historisk kraftig tørke har preget Frankrike hele sommeren og tvunget fram begrensninger i vannforbruket. I tillegg har landet vært rammet av hetebølger som forskere mener drives fram av klimaendringene.

– Forholdene er svært vanskelige, vegetasjonen og jorda er eksepsjonelt tørr. Det er svært god grunn til å frykte nye skogbrannsutbrudd, heter det i en uttalelse fra Gironde-myndighetene.

Den svært tørre varmen i regionen ventes å vare i alle fall fram til søndag, med temperaturer som kan toppe 40 grader.

Brannen i Landiras brøt ut i juli, og har siden svidd av 14.000 hektar og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere. Brannen ble så brakt under kontroll, men det fortsatte å ulme i det svært tørre landskapet. Siden tirsdag har den blusset opp på ny og svidd av ytterligere 6.800 hektar.

Det er åtte store skogbranner i Frankrike i øyeblikket. Både Sverige og Italia sender brannfly for å bistå, og i tillegg kommer det hjelp fra Tyskland, Hellas, Polen, Romania og Østerrike.