Harde kamper utenfor byen Donetsk

Russiskstøttede separatister undersøker et offer for et angrep mot byen Donetsk i Øst-Ukraina torsdag. Foto: AP / NTB
Russiskstøttede separatister undersøker et offer for et angrep mot byen Donetsk i Øst-Ukraina torsdag. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Ukraina og Russland melder om harde kamper i utkanten av byen Donetsk, der russiskstøttede separatister angriper ukrainske stillinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Pavlo Kyrylenko, som leder administrasjonen i den ukrainskkontrollerte delen av fylket Donetsk, ble åtte mennesker drept og fire såret i et russisk angrep mot et busstopp i landsbyen Toretsk torsdag. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Russiskstøttede separatister har kontrollert byen Donetsk siden 2014, men ukrainske regjeringsstyrker kontrollerer store områder i utkanten av byen.

Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva har flere ukrainske brigader trukket seg tilbake fra stillinger nær Soledar, Avdiivka og Bakhmut etter å ha lidd store tap. Den ukrainske generalstaben avviser dette.

– Fienden lyktes ikke i noen av disse områdene og har trukket seg tilbake, heter det i en uttalelse fra dem.

Dersom russiskstøttede styrker tar kontroll over Bakhmut, vil det åpne en vei til utkanten av tvillingbyene Slavjansk og Kramatorsk i Øst-Ukraina.