Schröder: Russland er villig til å forhandle

Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder regnes som en god venn av Russlands president Vladimir Putin. Nå sier han at Russland er klar til å forhandle for å finne en løsning på krigen i Ukraina.
Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder regnes som en god venn av Russlands president Vladimir Putin. Nå sier han at Russland er klar til å forhandle for å finne en løsning på krigen i Ukraina. Foto: Herbert Knosowski / AP / NTB

Russland er klar til å sette seg ved forhandlingsbordet for å finne en løsning på krigen i Ukraina, tror Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder.

Schröder, som var tysk statsminister fra 1998 til 2005, er kjent for å ha nære forbindelser til russisk næringsliv og den politiske ledelsen i Kreml.

I et intervju med tyske Stern omtaler han avtalen om korneksport fra Ukraina som «den første suksessen» og sier at «den kanskje langsomt kan utvikles til en våpenhvile».

– Den gode nyheten er at Kreml ønsker en forhandlingsløsning, sier han i intervjuet.

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov bekreftet onsdag at Russland er villig til å forhandle med Ukraina om en fredsløsning, men understreket at det må skje «på russiske premisser».