Spania innfører omfattende tiltak for å spare på strømmen

De energisparende tiltakene må være innført innen en uke etter at dekretet er formelt kunngjort, og de skal vare til 1. november 2023.Foto: Paul White / AP / NTB
De energisparende tiltakene må være innført innen en uke etter at dekretet er formelt kunngjort, og de skal vare til 1. november 2023. Foto: Paul White / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias regjering har besluttet å innføre omgående tiltak for å spare på energibruken. Tiltakene rammer alt fra offentlige kontorer til hoteller og kinoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle offentlige bygninger samt kjøpesentre, kinoer, arbeidsplasser, hoteller, togstasjoner og flyplasser får ikke lov til skru temperaturen på luftavkjølingsanleggene innendørs til under 27 grader på sommeren. Til vinteren får de kun lov til å skru varmen opp til maks 19 grader.

Tiltakene ble vedtatt på et regjeringsmøte i Madrid mandag kveld, opplyser Teresa Ribera, minister med ansvar for overgang til mer bærekraftig energi.

De energisparende tiltakene må være innført innen en uke etter at dekretet er formelt kunngjort, og de skal vare til 1. november 2023.

Ribera sier Europa er i en kritisk situasjon når det gjelder energi og at Spania vil gjøre sitt for å hjelpe på situasjonen.