Zelenskyj ber folk evakuere Donetsk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her under en pressekonferanse med Jonas Gahr Støre i Kyiv. Foto: Javad Parsa / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her under en pressekonferanse med Jonas Gahr Støre i Kyiv. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk, om å evakuere området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. Guvernøren i Donetsk sier seks sivile ble drept og femten skadd i rakettangrep fredag.

– Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

– Vær så snille og rett dere etter dette. I denne fasen av krigen er terror Russlands hovedvåpen, sier han.

Presidenten sier tusenvis av mennesker, inkludert barn fortsatt befinner seg i områdene der kampene i Donetsk pågår.

– På et tidspunkt må det tas en avgjørelse om å dra. Jo flere som forlater Donetsk-regionen nå, desto færre mennesker vil den russiske hæren drepe, sier Zelenskyj. Han sier myndighetene tar seg av evakuering og støtteoperasjoner.

– Vi vil hjelpe dere. Vi er ikke Russland. Vi vil gjøre alt vi kan for å redde så mange mennesker som overhodet mulig og begrense Russlands terror mest mulig, sier den ukrainske presidenten.