Nye russiske angrep i Ukraina

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye russiske angrep traff både landsbyer og byer i Ukraina lørdag. I den sørlige byen Nikolajev skal raketter ha truffet to boligområder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren i Nikolajev opplyser at én person ble drept da de russiske rakettene slo ned i løpet av natten. Byen ligger ikke langt fra der ukrainske styrker forsøker å gjennomføre en motoffensiv mot russiske styrker.

Seks andre skal ha blitt såret i angrepene, som skal ha vært så kraftige at vinduer og dører ble knust og balkonger fullstendig ødelagt, ifølge ordføreren i byen.

De siste ukene har det vært nesten daglige angrep i byen Nikolajev samtidig som ukrainske tropper forsøker å komme seg inn i naboregionene Kherson som er okkupert av russerne. Fredag ble sju mennesker drept her i nærheten av en bussholdeplass.

I Kharkiv ble deler av en skolebygning ødelagt tidlig lørdag. Også her har innbyggerne den siste tiden opplevd hyppige angrep fra russiske styrker som er stasjonert i området.

Også byen Slovjansk ble angrepet lørdag. Her ble en busstasjon truffet, men det er så langt ikke rapport om personskader.